LEIDERDORP – De eerste editie van de SportFair is zondag massaal bezocht. Ongeveer 2.000 mensen wisten het sportevent op de Baanderij te vinden alwaar interactieve sportdemonstraties werden gegeven en men kon kennis maken met de verschillende takken van sport.

Van bowlen tot paardrijden en van tennissen tot judo. Er was weinig dat niet te doen was op het sportevent. Even nadat om 11.00 uur wethouder Zilverentant de sportfair had geopend, konden de ongeveer 2.000 bezoekers over de gehele dag hun misschien wel toekomstige sport uitproberen.

Zo was er onder meer een bowlingbaan aangelegd, een tenniscourt en een beachveld. Op al deze activiteiten stonden verenigingen uit de omgeving van Leiderdorp. In totaal ging het om zo’n 24 verenigingen die zich kwamen presenteren.

Organisator Jelle ter Veen kijkt terug op een geslaagde eerste editie. ‘Het biedt een hoop potentie voor volgend jaar’, zegt hij. ‘We hopen dat het volgend jaar wel wat groter wordt, als ook andere verenigingen enthousiast worden. De huidige verenigingen hebben wel al de wens uitgesproken dit volgend jaar weer te willen doen, dus we willen er sowieso een jaarlijks sportfeest van maken.’

De sportfair, wat onder andere een idee is van ex-Olympisch hockeyer Floris-Jan Bovenlander, wordt ieder jaar op tien verschillende plekken in Nederland georganiseerd

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *