1. Het 33e Open Leiderdorps dhcp Tournooi wordt georganiseerd door Bowlingvereniging Leiderdorp. Het tournooi vindt plaats in Franky’s Leiderdorp van 31 januari t/m 5 februari 2023 2.
 2. Het tournooi heeft een NBF- erkenning met nummer 2023/C124
 3. De handicap bedraagt 80% van 210, met een maximum van 48.
 4.  Speelwijze:
  • 5 games voorronde met handicap, Europees systeem, 2 spelers per baan;
  • Finale:
  • 4 games double met handicap voor de top 14 doubles
  • 3 games single met handicap voor de top 9 heren en de top 5 dames. Spelers met >210 op hun pas zijn uitgesloten van de single finale. De scores uit de voorrondes worden meegenomen.
 5. Voor het berekenen van de handicap wordt het gemiddelde van de bowlingpas aangehouden. Wanneer u geen gemiddelde op de pas heeft, dient u  een  door uw bowlingvereniging getekende gemiddeldeverklaring over tenminste 21 games te overleggen.
 6. Het inschrijfgeld bedraagt € 66,00 per double, mixed double is toegestaan.
 7. Deelname aan het toernooi is alleen mogelijk voor NBF- leden of leden van buitenlandse Bowlingfederaties die bij de IBF zijn aangesloten.Artikel 309 is hier van toepassing.
 8. 8.Re-entry is toegestaan (bij beschikbaarheid, hetzelfde dubbelteam na spelen hoofdinschrijving, Bij re-entry tellen de laatst behaalde scores.9.
 9. Tijdens het tournooi mag niet gegeten en/of gedronken worden in de spelersruimte. Roken is tijdens de gehele wedstrijd verboden.10.
 10. Tijdens het tournooi is het nuttigen van alcoholische dranken niet toegestaan.
 11. Het prijzengeld wordt uitgekeerd zoals omschreven in het toernooi boekje en onder ‘Prijzengeld’ elders op deze website.
 12. Aanmeldingen gedaan voor 16 januari 2023 worden per mail bevestigd vanuit het online NBF systeem.
 13. Overeenkomstig art. 531.3 van het NBF Sportreglement bent u bij inschrijving te allen tijde verplicht het inschrijfgeld te voldoen.
 14. De deelnemers dienen een half uur voor aanvang van de serie aanwezig te zijn en zich in te  schrijven (alleen mogelijk per dubbel).
 15. Bij een ex aequo wordt de volgorde bepaald door de scratchscore. Indien ook deze gelijk is treedt artikel 218.3.c van het NBF- Sportreglement in werking.
 16. Het dragen van bowlingkleding is verplicht.
 17. Gespeeld wordt volgens het NBF- Sportreglement. Als dit in een situatie niet voorziet, beslist de wedstrijdleiding. Dit besluit is bindend.
 18. Spelers die de dubbel finale spelen, komen niet in aanmerking voor de single finale.